Nieuwe workshopruimte

Het begon allemaal in juni 2015……

In de zaterdageditie van de Volkskrant zag ik een recept van Yvette van Boven, “een snel brood” heette het. Het was een brood met veel zaden, dat leek mij wel wat. Om het brood te laten rijzen moest je bakpoeder toevoegen. Het werd een smaakvol, maar wel stevig brood. Toen, in juni 2015 dus, is mijn fascinatie en passie voor broodbakken ontstaan.

Ik ging op zoek naar meer informatie over alles wat met broodbakken te maken had, ik volgde verschillende workshops, maar ik wilde nog meer kennis vergaren. Via internet vond ik het Bakery Institute in Zaandam, waar ik in oktober 2015 een vierdaagse introductiecursus Boulangerie volgde. Na deze cursus was ik helemaal verknocht aan het broodbakken en ging in maart 2016 verder met de 9-weekse fulltime Boulangerie opleiding, ook bij het Bakery Institute.

Na deze opleiding ben ik begonnen met het geven van workshops broodbakken in onze eigen woonruimte in Amstelveen. Omdat er steeds meer broodbakspullen bijkwamen, was onze woonruimte na vier jaar een soort kleine bakkerij geworden. Zodoende besloten mijn man en ik begin 2020 op zoek te gaan naar een geschikte ruimte voor mijn workshops.

En die ruimte hebben wij gevonden, in Uithoorn! Superblij ben ik met mijn royale workshopruimte van circa 150m2. Toen kort na onze aankoop het coronavirus om zich heen greep, was ik in ieder geval blij dat het pand zo groot was (eerder overwogen wij namelijk een andere, veel kleinere ruimte te huren). Nu kan ik gelukkig verder met mijn workshops en hoop ik anderen te inspireren om ook thuis aan de slag te gaan met broodbakken!

De groepen houd ik klein, maximaal 8 deelnemers per workshop, zodat er voldoende afstand kan worden gehouden. Daarnaast geeft een kleine groep iedereen de gelegenheid om zijn of haar vragen te stellen. Ik hoop je gauw (weer) te zien bij een van mijn workshops!

Bij de workshoplocatie is voldoende gratis parkeergelegenheid!

Hartelijke groet,
Marika

Tot slot nog dit
> Wil je met je eigen groep (familie, vrienden, collega’s) een workshop volgen of iets vieren?
> Geef je zelf (kleinschalig) trainingen of cursussen en ben je geïnteresseerd in het huren van de workshopruimte?
> Wil je gewoon eens een kijkje komen nemen in mijn nieuwe ruimte?

Kom langs en/of neem gerust contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken!

Impressie van de workshopruimte

Impressie workshopruimte vanaf de zolder gezien

De keuken, waar koffie en thee kan worden gezet en waar de lunch wordt voorbereid

Aparte spoeltafels, dicht bij de werktafels waar we met het deeg aan de slag gaan

Lunchtafel en zithoek

Zicht op werktafels en de ovens (erachter).

De nieuwe vloer is gelegd, het inrichten kan beginnen!

Alles opstapelen zodat de nieuwe vloer kan worden gelegd

2 reacties

  1. Fransje Westra

    Gefeliciteerd met deze nieuwe mooie ruimte Marika. Ik hoop ooit nog een keer de laatste workshop bij jou te volgen: stokbrood en hartig brood. Hartelijke groet,
    Fransje

  2. Regien laagland

    Hoi Marika, dat ziet er prachtig uit. Gefeliciteerd.
    Wie weet nog eens tot ziens en veel succes, vriendelijke groet, Regien

Reageren is niet mogelijk