Voordeeg of desem?

Poolish, biga, sponge of pâte fermentée?

Duizelt het jou ook af en toe? Al die termen, die bij het broodbakken worden gebruikt? Voordeeg, desem, poolish, biga, sponge etc.. In deze nieuwsbrief zet ik de termen voor je op een rij. Verder ga ik dieper in op verschillende voordegen, ik vertel je hoe je een voordeeg zelf thuis kunt maken én wat het voordeel is van het gebruik van een voordeeg.

Een voordeeg is letterlijk, zoals de naam zegt, een deeg dat je maakt vóór dat je de rest van je deeg maakt. Als je (meestal een dag) later een deeg maakt, voeg je op dat moment het voordeeg toe aan dat deeg. Het totale deeg (= voordeeg + overige deeg) moet vervolgens goed worden gekneed.

Lees verder

Gelukkig nieuwjaar!

Via deze allereerste nieuwsbrief wil ik iedereen een heel mooi en bovenal gezond 2018 toewensen!

Ook wil ik je via deze weg bedanken voor je deelname aan één (of meerdere) van mijn workshops.

Tijdens mijn opleiding aan het Bakery Institute in 2016 had ik al het plan om mijn (opgedane) kennis over broodbakken graag te willen delen met anderen via het geven van workshops. Na het opzetten van mijn website (waarvoor heel veel dank aan mijn partner Jos!) en het regelen van diverse andere zaken, die horen bij het starten van een eigen bedrijf, waren de eerste workshops in maart 2017 een feit. Als je met iets nieuws begint, is het natuurlijk altijd afwachten hoe het gaat lopen en of het voldoet aan je verwachtingen.

Als dank voor je deelname aan en vertrouwen in mijn workshops in 2017, wil ik je graag een korting van 15% aanbieden op een boeking op één of meerdere workshops naar keuze die op mijn website staan vermeld.

Lees verder