Over mij

Welkom op mijn website Broodbakken met Marika.

Ik vind het altijd leuk om te lezen wie de persoon is achter een website en wat iemand inspireert om een eigen onderneming te starten. Zodoende kan (en wil) ik natuurlijk niet achterblijven om iets over mijzelf te vertellen.

Mijn naam is Marika Meester en ik woon samen met mijn man Jos in Amstelveen. Mijn grote passie is broodbakken, maar ook het bakken van andere lekkernijen en koken doe ik graag. Verder houd ik van sport, met name hardlopen en fietsen. Fietsen doe ik het liefst op mijn racefiets, ergens in Zuid-Europa waar het zonnig en bergachtig is. Hardlopen doe ik graag in het Amsterdamse bos.

bakery-institute

Bakken bij het Bakery Institute

Bakken en koken vond ik altijd al leuk – ik bak en kook graag uitgebreid voor anderen – maar in een huis met een piepkleine keuken kwam het er toch niet vaak van. Toen wij in 2011 een nieuw huis kochten met een ruime open woonkeuken (mijn grote wens), had ik alle ruimte om te koken, te bakken én te experimenteren. En zo ontdekte ik het broodbakken, gewoon thuis in eigen oven. Naast het feit dat het eerste zelfgebakken brood erg lekker smaakte, raakte ik ook gefascineerd door het broodbakproces. Dat je met slechts vier eenvoudige grondstoffen (water, bloem, gist en zout) al een heerlijk brood kon bakken, dat vond en vind ik nog steeds bijzonder. Broodverbetermiddelen of “kant-en-klaar-mixen” zijn echt niet nodig voor een smaakvol brood.

Omdat ik meer (praktische én theoretische) kennis wilde vergaren over het hele broodbakproces, ben ik de 9-weekse fulltime Boulangerie opleiding bij het Bakery Instituut gaan doen.

Na deze opleiding ben ik gestart met mijn eigen onderneming “Broodbakken met Marika”. Ik deel mijn passie, enthousiasme en kennis over broodbakken graag met anderen tijdens de workshops die ik geef in mijn mooie, grote workshopruimte in Uithoorn.

Na het volgen van één van mijn workshops hoop ik dat je terugkijkt op een leerzame en zeker ook gezellige dag. En dat je, net als ik, thuis met veel plezier aan de slag gaat met het bakken van je eigen brood. Want niets is heerlijker dan de geur van vers gebakken brood in je eigen huis!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.