Over mij

Welkom op mijn website Broodbakken met Marika.

Ik vind het altijd leuk om te lezen wie de persoon is achter een website en wat iemand inspireert om een website of blog te beginnen. Zodoende kan (en wil) ik natuurlijk niet achterblijven met iets te vertellen over mijzelf.

Mijn naam is Marika en ik woon samen met Jos in Amstelveen. Mijn grote hobby en passie is broodbakken. Verder ben ik gek op sport (vooral hardlopen en fietsen). Dat laatste doe ik het liefst op vakantie in Zuid-Europa met zonnig weer in een mooie, bergachtige omgeving.

bakery-institute

Bakken bij het Bakery Institute

Bakken en koken hebben altijd mijn interesse gehad – ik bak graag voor anderen – maar in een huis met een kleine keuken kwam uitgebreid koken en bakken er toch niet echt van. Toen wij in 2011 een nieuw huis kochten met een ruime open (woon)keuken, had ik alle ruimte om te bakken en te experimenteren. En zo ontdekte ik ook het broodbakken, gewoon thuis in eigen oven. Naast het feit dat het zelfgebakken brood erg lekker smaakte, raakte ik ook gefascineerd door het broodbakproces. Dat je met slechts vier eenvoudige grondstoffen (water, bloem, gist en zout) al een heerlijk brood kunt bakken, dat vind ik bijzonder. Broodverbetermiddelen (of nog erger “kant-en-klaar-broodmixen”) zijn echt niet nodig om een smaakvol brood te bakken.

Omdat ik meer (praktische én theoretische) kennis wilde vergaren over het hele proces van broodbakken, heb ik een 9-weekse opleiding Boulangerie aan het Bakery Instituut gevolgd. Graag wil ik mijn passie, enthousiasme en kennis over het broodbakken delen met anderen. Klik hier voor meer informatie.

Reageren is niet mogelijk