Over mij

Welkom op mijn website Broodbakken met Marika.

Ik vind het altijd leuk om te lezen wie de persoon is achter een website en wat iemand inspireert om een website of blog te beginnen. Zodoende kan (en wil) ik natuurlijk niet achterblijven om iets over mijzelf te vertellen.

Mijn naam is Marika Meester, ik ben getrouwd met Jos Meester en wij wonen in Amstelveen. Mijn grote passie is broodbakken. Ook koken doe ik overigens graag. Verder is sporten (met name hardlopen en fietsen) een grote hobby van mij. Fietsen doe ik het liefst op mijn racefiets, ergens in Zuid-Europa waar het zonnig en bergachtig is.

bakery-institute

Bakken bij het Bakery Institute

Bakken en koken hebben altijd mijn interesse gehad – ik bak en kook graag voor anderen – maar in een huis met een kleine keuken kwam het er toch nooit echt van. Toen wij in 2011 een nieuw huis kochten met een ruime open (woon)keuken, had ik alle ruimte om te koken, bakken en ….. experimenteren. En zo ontdekte ik het broodbakken, gewoon thuis in eigen oven. Naast het feit dat mijn eerste zelfgebakken brood erg lekker smaakte, raakte ik ook gefascineerd door het broodbakproces. Dat je met slechts vier eenvoudige grondstoffen (water, bloem, gist en zout) al een heerlijk brood kunt bakken, dat vond en vind ik nog steeds bijzonder. Broodverbetermiddelen of “kant-en-klaar-broodmixen” zijn echt niet nodig om een smaakvol brood te bakken.

Omdat ik meer (praktische én theoretische) kennis wilde vergaren over het hele proces van broodbakken, heb ik een 9-weekse opleiding Boulangerie aan het Bakery Instituut gevolgd. Graag deel ik mijn passie, enthousiasme en kennis over het broodbakken met anderen tijdens de workshops. Klik hier voor meer informatie.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.