Praktische informatie

  • De workshops vinden plaats in Amstelveen aan de Handweg 103 C. Dit is een openbare weg met voldoende gratis parkeergelegenheid.
  • Tijdens de workshop krijg je uitleg over het hele proces van broodbakken, zoals de kwaliteit van de grondstoffen (bloem/meel), het mengen en kneden, het opbollen, het rijzen, het vormen en het bakken. Natuurlijk ga je ook zelf aan de slag. Verder leg ik uit hoe je kunt beoordelen of een recept qua samenstelling goed in elkaar zit en hoe je het (indien nodig) kunt aanpassen.
  • Voor het kneden van het deeg heb ik een Rofco spiraalkneder (N15) en twee BEAR Teddy Mixers. Uiteraard mag je het deeg ook met de hand kneden.
  • Er wordt gebakken in een Rofco steenoven (B40). Ik geef je tips hoe je thuis in je eigen oven ook prima brood kunt bakken.
  • Koffie, thee, iets lekkers erbij en een broodlunch zijn inbegrepen.
  • Ik adviseer je om gemakkelijke, luchtige kleding aan te trekken. Ik heb schorten beschikbaar.
  • De workshop start om 10.30 uur en duurt tot ongeveer 16.30 uur. Afhankelijk van de temperatuur rijst het deeg de ene keer iets sneller dan de andere keer, waardoor ik geen exacte eindtijd kan geven.
  • Schriftelijke documentatie, de recepten en het zelfgebakken brood (in een leuke tas) krijg je na afloop mee naar huis.

Allinson brood

Reageren is niet mogelijk