Praktische informatie

  • De workshops vinden plaats in Amstelveen aan de Handweg 103 C. Dit is een openbare weg met voldoende gratis parkeergelegenheid.
  • Tijdens de workshop krijg je uitleg over het hele proces van broodbakken, zoals de kwaliteit van de grondstoffen (bloem/meel), het mengen en kneden, het opbollen, het rijzen, het vormen en het bakken. Verder leg ik uit hoe je kunt beoordelen of een recept qua samenstelling goed in elkaar zit en hoe je het eventueel kunt aanpassen.
  • Voor het kneden van het deeg heb ik een Rofco spiraalkneder (N15) en een BEAR Teddy VariMixer.
  • Alle stappen van het broodbakproces doet iedereen zelf, uiteraard met uitleg en (indien nodig) hulp van mij.
  • Er wordt gebakken in een Rofco steenoven (B40). Uiteraard geef ik je tips hoe je thuis in je eigen oven ook een prima brood kunt bakken.
  • Koffie, thee, huisgemaakte lekkernijen en een broodlunch met diverse soorten beleg zijn inbegrepen.
  • Ik adviseer je om gemakkelijke kleding en schoenen aan te trekken. Ik heb schorten beschikbaar.
  • De workshop start om 10.30 uur. Vanaf circa 15 minuten vóór aanvang van de workshop staat de deur voor je open.
  • De workshop duurt tot ongeveer 16.30 uur. Afhankelijk van de temperatuur rijst het deeg nu eenmaal de ene keer iets sneller dan de andere keer, waardoor ik geen exacte eindtijd kan geven.
  • De recepten, het zelfgebakken brood en een leuke tas om alles in te doen, krijg je na afloop mee naar huis. De uitgebreide informatiebrochure krijg je na de workshop per e-mail.

    Diversiteit aan brood

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.