Praktische informatie

  • De workshops vinden plaats in Uithoorn, Johan Enschedeweg 40. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid bij de workshop locatie.
  • Tijdens de workshop krijg je uitleg over het hele proces van broodbakken, zoals de kwaliteit van de grondstoffen (bloem/meel), het mengen en kneden, het opbollen, het rijzen, het vormen en het bakken. Verder leg ik uit hoe je kunt beoordelen of een recept qua samenstelling goed in elkaar zit en hoe je het eventueel kunt aanpassen.
  • Voor het kneden van het deeg zijn er twee Bear Teddy VariMixers en een Rofco spiraalkneder (N15), maar er kan ook een deeg met de hand worden gekneed.
  • Alle stappen van het broodbakproces doet iedereen zelf, uiteraard met uitleg en tips van mij.
  • Er wordt gebakken in een Rofco steenoven (B40), maar ik vertel ook hoe je thuis in een gewone oven een prima brood kunt bakken.
  • Koffie, thee, huisgemaakte lekkernijen en een broodlunch met diverse soorten beleg zijn inbegrepen.
  • Ik adviseer je om gemakkelijke kleding en schoenen aan te trekken. Ik heb schorten beschikbaar.
  • De workshop start om 10.30 uur. Vanaf circa 15 minuten vóór aanvang van de workshop staat de deur voor je open.
  • De workshop duurt tot ongeveer 16.30 uur. Afhankelijk van de temperatuur rijst het deeg de ene keer iets sneller dan de andere keer, waardoor ik geen exacte eindtijd kan geven.
  • De recepten, het zelfgebakken brood en een leuke tas om alles in te doen, krijg je na afloop mee naar huis. De uitgebreide informatiebrochure krijg je per e-mail toegestuurd.

    Diversiteit aan brood

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.