Workshop “Allinson brood”

Allinson brood

De Britse arts Thomas Richard Allinson (1858 – 1918) wilde de gezondheid bevorderen door op lichaamsbeweging en op het voedingspatroon te letten. Zodoende was hij een groot voorvechter van de consumptie van volkorenbrood. Zijn naam leeft voort in het nog steeds verkrijgbare Allinson brood. Het brood heeft een hoog gehalte voedingsvezels en bevat nauwelijks vet.

 

De glanzende korst

Een Allison brood bestaat uit de volgende ingrediënten: volkoren tarwemeel, water, zout en gist. Dit klinkt eenvoudig, dus wat maakt Allinson brood dan toch zo speciaal? Dat is de grote hoeveelheid vocht. Het deeg bevat maar liefst 90% water. Hierdoor moet je dit deeg anders behandelen dan andere brooddegen.

In plaats van dit brood te kopen bij de bakker of in de supermarkt, is het natuurlijk veel leuker om dit brood zelf te (leren) maken. Tijdens de workshop ga je zelf aan de slag met het bakken van een aantal heerlijke en supergezonde Allinson broden. We bakken het Allinson brood op basis van twee verschillende recepten. Eén recept op basis van gist, het andere recept met desem. Zo leer je ook gelijk hoe je een gist recept kunt omzetten naar een desem recept en vice versa. Uiteraard komen alle stappen van het broodbakproces aan de orde.
 

terras

Heerlijk lunchen op ons zonnige terras


 
Koffie en thee met iets lekkers erbij en een broodlunch horen bij de workshop.
Als het weer het toelaat, is het heerlijk in onze tuin of op ons zonnige terras met uitzicht op het Amsterdamse bos.

Na een leerzame en gezellige dag ga je naar huis met een tas vol zelfgebakken brood! Ook de recepten krijg je natuurlijk mee.

Locatie

Handweg 103 C
1185 TV Amstelveen

Kosten

€ 80,00 per persoon
Inbegrepen
De recepten (inclusief werkwijze en toelichting), de zelfgebakken Allinson broden, koffie/thee met huisgemaakte lekkernijen en een broodlunch met diverse soorten beleg.

Aantal deelnemers

Maximaal 5 deelnemers.

Het aantal deelnemers per workshop houd ik bewust klein, zodat iedereen voldoende tijd heeft om zijn/haar vragen te stellen. Daarnaast geeft het mij de gelegenheid iedereen persoonlijk te kunnen helpen.

Staat er geen geschikte datum voor jou bij? Maar kun je zelf een groep samenstellen van 4 tot 5 personen? Neem dan gerust contact met mij op om een andere datum te bespreken.
Loading Workshops

Aankomende workshops › Allinson brood

  • Geen overeenkomende workshops gevonden voor "Allinson brood". Bekijk alstublieft de volledige kalender voor een complete lijst van workshops.

workshops Lijst navigatie

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.