Workshop “Basis broodbakken groot brood”

Met slechts vier basis ingrediënten (bloem, water, gist en zout) kun je al een heerlijk brood bakken. Als je de stappen van het broodbakproces begrijpt, kun je vervolgens eindeloos variëren met ingrediënten naar jouw eigen smaak. Tijdens deze workshop leer je hoe je zelf thuis een goed brood kunt bakken.

Zaden brood

Zadenbrood

We laten het deeg rijzen met behulp van gist. Voor extra smaak kunnen zaden en pitten worden toegevoegd. Het brood wordt gebakken in een broodbakvorm, een zogenoemd busbrood. Ook bakken we brood op een steen, een zogenoemd vloerbrood of zoals de Fransen het noemen, een batard (ovaal brood) of een boule (rond brood).  Alle stappen van het broodbakproces komen aan de orde.

terras

Heerlijk lunchen op ons zonnige terras


 
Koffie en thee met iets lekkers erbij en een broodlunch horen bij de workshop.

Als het weer het toelaat, is het heerlijk vertoeven in onze tuin of op ons zonnige terras met uitzicht op het Amsterdamse bos.

Na een leerzame en gezellige dag, ga je naar huis met een tas vol zelfgebakken brood! Ook de recepten en schriftelijke documentatie krijg je mee.

Locatie


Kaart wordt geladen...

Handweg 103 C
1185 TV Amstelveen


Kosten

€ 60,00 per persoon
Inbegrepen
Schriftelijke documentatie, de recepten, het zelfgebakken brood, koffie/thee met iets lekkers en een broodlunch.

Aantal deelnemers

Maximaal 4 deelnemers.
Het aantal deelnemers per workshop houd ik bewust klein, zodat ik iedereen kan helpen als dat nodig is. Ook is er met een kleine groep genoeg tijd voor iedereen om vragen te stellen en heb ik voldoende tijd om alle vragen te beantwoorden.

 

Overzicht komende workshops

Datum/Tijd Workshop
za - 23/09/2017 | 10:30 - 16:30 Basis broodbakken groot brood
wo - 11/10/2017 | 10:30 - 16:30 Basis broodbakken groot brood
za - 28/10/2017 | 10:30 - 16:30 Basis broodbakken groot brood
wo - 15/11/2017 | 10:30 - 16:30 Basis broodbakken groot brood
za - 02/12/2017 | 10:30 - 16:30 Basis broodbakken groot brood
wo - 20/12/2017 | 10:30 - 16:30 Basis broodbakken groot brood

Reageren is niet mogelijk