Workshop “Broodbakken met desem”

Desem (ook wel zuurdesem of levain genoemd) is een mengsel van bloem en water. In dit mengsel ontwikkelt zich spontaan een levende cultuur van micro-organismen. Desem geeft meer smaak aan het brood. Ook blijft desembrood langer vers.

Pistolets desem

Pistolets desem

Dat een desembrood (altijd) zuur smaakt en heel compact is, is echt onzin. Met desem kun je de heerlijkste en meest luchtige broden bakken. Wil je meer leren over desem en smaakvolle desembroden leren bakken, kom dan naar de workshop Broodbakken met desem.

Ik leg je uit hoe je zelf een desem kunt opstarten, hoe je je desem kunt onderhouden en hoe je je desem moet gebruiken in het bakproces. Verder kan ik je uitleggen hoe je een recept met desem kunt omzetten naar een recept op basis van gist of naar een recept met een voordeeg (en vice versa). We voegen tijdens de workshop een heel klein beetje gist toe aan het deeg, omdat het rijzen anders te lang duurt.

Meergranen batard

Koffie en thee met iets lekkers erbij en een broodlunch horen bij de workshop. Als het weer het toelaat, is het heerlijk vertoeven in onze tuin of op ons zonnige terras met uitzicht op het Amsterdamse bos.

Na een leerzame en gezellige dag, ga je naar huis met een tas vol zelfgebakken desembrood! Ook de recepten en schriftelijke documentatie krijg je mee. En, niet te vergeten een bakje desem, zodat je thuis direct aan de slag kunt met het maken van je eigen desembrood.

terras

Heerlijk lunchen op ons zonnige terras

Locatie


Kaart wordt geladen...

Handweg 103 C
1185 TV Amstelveen


Kosten

€ 60,00 per persoon
Inbegrepen
Schriftelijke documentatie, de recepten, bakje desem, het zelfgebakken desembrood, koffie/thee met iets lekkers erbij en een broodlunch.

Aantal deelnemers

Maximaal 4 deelnemers.
Het aantal deelnemers per workshop houd ik bewust klein, zodat ik iedereen kan helpen als dat nodig is. Ook is er met een kleine groep genoeg tijd voor iedereen om vragen te stellen en heb ik voldoende tijd om alle vragen te beantwoorden.

Overzicht komende workshops

Datum/Tijd Workshop
wo - 27/09/2017 | 10:30 - 16:30 Broodbakken met desem
za - 14/10/2017 | 10:30 - 16:30 Broodbakken met desem
wo - 01/11/2017 | 10:30 - 16:30 Broodbakken met desem
za - 18/11/2017 | 10:30 - 16:30 Broodbakken met desem
wo - 06/12/2017 | 10:30 - 16:30 Broodbakken met desem

Reageren is niet mogelijk