Workshop “Broodbakken met desem”

Pain de campagne (desembrood)

Desem (ook wel zuurdesem of levain genoemd) is een mengsel van bloem en water. In dit mengsel ontwikkelt zich na een aantal dagen een levende cultuur van micro-organismen. Desem geeft meer smaak aan brood. Ook blijft desembrood langer vers.

Dat een desembrood (altijd) zuur smaakt en heel compact is, is onzin. Met desem kun je de heerlijkste en meest luchtige broden bakken. Wil je meer leren over desem en hoe je er echt smaakvolle broden mee bakt? Kom dan naar deze workshop.

Meergranen batard met desem

Ik leg uit hoe je zelf een desemcultuur kunt maken, hoe je je desem kunt onderhouden en hoe je desem moet gebruiken in het bakproces. Ook kan ik uitleggen hoe je een recept met desem kunt omzetten naar een recept op basis van gist (en vice versa). We voegen tijdens de workshop een klein beetje gist toe aan het deeg, omdat het rijzen anders te lang duurt. Uiteraard vertel ik wel hoe je een puur desembrood kunt maken met lange rijstijden. Verder leer je tijdens deze workshop over de verschillen tussen het rijzen van het deeg in de koelkast óf het laten rijzen op kamertemperatuur.

Koffie en thee met iets lekkers en een broodlunch horen bij de workshop.

Na een leerzame en gezellige dag, ga je naar huis met een tas vol zelfgebakken desembrood! Ook de recepten krijg je natuurlijk mee. En, niet te vergeten een bakje desem, zodat je thuis direct aan de slag kunt.

 

Let op: Als je nog nooit een brood hebt gebakken of weinig tot geen kennis hebt van het broodbakproces, adviseer ik je om eerst de basis workshop te volgen.

Locatie

Johan Enschedeweg 40
1422 DR  Uithoorn

Kosten

€ 85,00 per persoon
Inbegrepen
– koffie/thee met huisgemaakte lekkernijen;
– een broodlunch met diverse soorten beleg;
– de recepten;
– een uitgebreide informatiebrochure (digitaal);
– het zelfgebakken brood;
– een bakje desem zodat je thuis direct aan de slag kunt;
– een leuke tas om je broden in mee naar huis te nemen.

Aantal deelnemers

Maximaal 10-11 deelnemers.

Het aantal deelnemers per workshop houd ik bewust klein, zodat iedereen voldoende tijd heeft om zijn/haar vragen te stellen. Daarnaast geeft het mij de gelegenheid iedereen persoonlijk te kunnen helpen.

Staat er geen geschikte datum voor jou bij of wil je met je eigen groep komen? Neem dan gerust contact met mij op om een andere datum te bespreken

Loading Workshops

Aanstaande Workshops › Broodbakken met desem

workshops Lijst navigatie

juli 2022

Broodbakken met desem zo - 10/07/2022 van 10:30 - 16:30
Prijs per persoon: € 85,00
Nog 6 plaatsen beschikbaar

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.