Workshop “Broodbakken met desem”

Pain de campagne (desembrood)

Desem (ook wel zuurdesem of levain genoemd) is een mengsel van bloem en water. In dit mengsel ontwikkelt zich spontaan een levende cultuur van micro-organismen. Desem geeft meer smaak aan het brood. Ook blijft desembrood langer vers.
 
 
Dat een desembrood (altijd) zuur smaakt en heel compact is, is onzin. Met desem kun je de heerlijkste en meest luchtige broden bakken. Wil je meer leren over desem en hoe je er smaakvolle broden mee bakt? Kom dan naar deze workshop.
 
 

Meergranen batard met desem

Ik leg uit hoe je zelf een desem kunt opstarten, hoe je je desem kunt onderhouden en hoe je je desem moet gebruiken in het bakproces. Verder kan ik uitleggen hoe je een recept met desem kunt omzetten naar een recept op basis van gist (en vice versa). We voegen tijdens de workshop een heel klein beetje gist toe aan het deeg, omdat het rijzen anders te lang duurt. Uiteraard vertel ik wel hoe je een puur desembrood kunt maken met lange rijstijden. Ook kan ik je meer vertellen over de verschillen tussen het rijzen in de koelkast óf op kamertemperatuur en de verschillen tussen de 1e óf 2e rijs in de koelkast.

 
 

Koffie en thee met iets lekkers erbij en een broodlunch horen bij de workshop. Als het weer het toelaat, is het heerlijk in onze tuin of op ons zonnige terras met uitzicht op het Amsterdamse bos.
 
Na een leerzame en gezellige dag, ga je naar huis met een tas vol zelfgebakken desembrood! Ook de recepten krijg je natuurlijk mee. En, niet te vergeten een bakje desem, zodat je thuis direct aan de slag kunt.

terras

Heerlijk lunchen op ons zonnige terras

Locatie

Handweg 103 C
1185 TV Amstelveen

Kosten

€ 80,00 per persoon
Inbegrepen
De recepten, een informatiebrochure over desem, een bakje desem, het zelfgebakken desembrood, koffie/thee met huisgemaakte lekkernijen en een broodlunch met diverse soorten beleg.

 
 

Aantal deelnemers

Maximaal 5 deelnemers.

Het aantal deelnemers per workshop houd ik bewust klein, zodat iedereen voldoende tijd heeft om zijn/haar vragen te stellen. Daarnaast geeft het mij de gelegenheid iedereen persoonlijk te kunnen helpen.

Staat er geen geschikte datum voor jou bij? Maar kun je zelf een groep samenstellen van 4 tot 5 personen? Neem dan gerust contact met mij op om een andere datum te bespreken

Loading Workshops

Aankomende workshops › Broodbakken met desem

workshops Lijst navigatie

november 2019

Broodbakken met desem za - 23/11/2019 van 10:30 - 16:30
Prijs per persoon: € 80,00
Nog 2 plaatsen beschikbaar

december 2019

Broodbakken met desem wo - 18/12/2019 van 10:30 - 16:30
Prijs per persoon: € 80,00
Nog 4 plaatsen beschikbaar

februari 2020

Broodbakken met desem za - 15/02/2020 van 10:30 - 16:30
Prijs per persoon: € 80,00
Nog 4 plaatsen beschikbaar

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.