Workshop “Oer-Hollands brood”

Tijgerbrood

Nederland is een echt broodland. Vooral tijdens de lunch op kantoor eten Nederlanders voornamelijk (bruin) brood. In andere landen is het veel minder gebruikelijk te lunchen met een boterham. Vaak mag je al blij zijn als je in het buitenland kunt kiezen tussen bruin en wit brood. In Nederland daarentegen is er bij een bakker of supermarkt een ruime keuze aan verschillende soorten brood. Licht, donker, volkoren, met zaden of met extra vezels.

Een aantal broden is echt typisch Nederlands. Eén daarvan is tijgerbrood, dat z’n naam dankt aan de korst die eruit ziet als een tijgerhuid (eigenlijk meer een luipaardvel, maar dat terzijde). Tijdens de workshop “Oer-Hollands brood” leer je hoe je dit smaakvolle tijgerbrood met die karakteristieke korst maakt.

 

Vloerkadetten

Een ander veel gegeten broodje in Nederland is het “kadetje”. Een iets fijnere kwaliteit van een kadetje is de vloerkadet. Dit broodje wordt op de bodem van de oven (de vloer) gebakken, vandaar de naam. Vloerkadetten worden bestrooid met rijstemeel om aanbakken op de vloer te voorkomen. Daarnaast geeft rijstemeel het vloerkadetje een bijzondere smaak. Een ander kenmerk is dat vloerkadetten meestal per vier aan elkaar vastzitten met een inkeping bovenop.

Het rijzen van de vloerkadetten

Uiteraard ga je zelf aan de slag met het maken van het tijgerbrood en de vloerkadetten. Alle stappen van het broodbakproces komen aan de orde. En uiteraard wordt er alleen gewerkt met natuurlijke grondstoffen (zonder broodverbeteraars).

 

terras

Heerlijk lunchen op ons zonnige terras

 
 
 
Koffie en thee met iets lekkers erbij en een broodlunch horen bij de workshop.
Als het weer het toelaat, is het heerlijk in onze tuin of op ons zonnige terras met uitzicht op het Amsterdamse bos.

Na een leerzame en gezellige dag, ga je naar huis met een tas vol Oer-Hollands brood! Ook de recepten krijg je natuurlijk mee.

Locatie

Handweg 103 C
1185 TV Amstelveen

Kosten

€ 80,00 per persoon
Inbegrepen
De recepten (inclusief werkwijze en toelichting), de zelfgebakken broden/broodjes, koffie/thee met huisgemaakte lekkernijen en een broodlunch met diverse soorten beleg.

Aantal deelnemers

Maximaal 5 deelnemers.

Het aantal deelnemers per workshop houd ik bewust klein, zodat iedereen voldoende tijd heeft om zijn/haar vragen te stellen. Daarnaast geeft het mij de gelegenheid iedereen persoonlijk te kunnen helpen.

Staat er geen geschikte datum voor jou bij? Maar kun je zelf een groep samenstellen van 4 tot 5 personen? Neem dan gerust contact met mij op om een andere datum te bespreken.
Loading Workshops

Aankomende workshops › Oer-Hollands brood

  • Geen overeenkomende workshops gevonden voor "Oer-Hollands brood". Bekijk alstublieft de volledige kalender voor een complete lijst van workshops.

workshops Lijst navigatie

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.