Workshop “Scandinavisch brood”

Omdat ik het belangrijk vind mijzelf constant te blijven ontwikkelen (en omdat ik broodbakken nu eenmaal heel erg leuk vind), volgde ik in juni de 2-daagse cursus “Scandinavische klassiekers” bij het Bakery Institute. Wat een heerlijke broden heb ik leren bakken met heel bijzondere granen. Vooral de broden met “Zwarte emmer” en met de “Rode tarwe” vond ik superlekker. Thuis ging ik uiteraard gelijk aan de slag met deze bijzondere granen. Verder wordt in Scandinavië overigens veel brood gebakken met spelt, rogge, haver en gerst.

Ik zet de Scandinavische broden inmiddels vaak op tafel tijdens de workshoplunch en ook bij de deelnemers vallen deze broden goed in de smaak. En zo kwam er vraag naar een workshop Scandinavisch brood…. et voilá.

Scandinavisch brood met zwarte emmer, walnoten, cranberries en maanzaad

We bakken twee soorten Scandinavisch brood. Het ene brood wordt gemaakt met het oergraan “Zwarte emmer”. De vulling bestaat uit walnoten en cranberries. In het andere brood wordt “Rode tarwe” verwerkt. Dit graan heeft een bijzondere nootachtige smaak.
 
 
 
 
 
 
Er wordt met een voordeeg (poolish) en met desem gewerkt tijdens deze workshop, maar ik kan je uiteraard vertellen hoe je de recepten kunt omzetten naar een recept op basis van alleen gist. Mocht een van de bijzondere graansoorten niet voorhanden zijn, dan zal een ander, maar zeker bijzonder, Scandinavisch brood worden gebakken (met spelt, rogge en/of haver).
 

Scandinavisch brood met rode tarwe

Tijdens de workshop komen uiteraard alle stappen van het broodbakproces aan de orde en ga je zelf aan de slag. Na een leerzame en gezellige dag, ga je naar huis met een tas vol zelfgebakken brood! Ook de recepten krijg je natuurlijk mee. Koffie en thee met iets lekkers en een broodlunch horen bij de workshop.

Locatie

Johan Enschedeweg 40
1422 DR Uithoorn

Kosten

€ 80,00 per persoon
Inbegrepen
– koffie/thee met huisgemaakte lekkernijen;
– een broodlunch met diverse soorten beleg;
– de recepten;
– een uitgebreide informatiebrochure (digitaal);
– het zelfgebakken brood;
– een leuke tas om je broden in mee naar huis te nemen.

Aantal deelnemers

Maximaal 8 deelnemers.

Het aantal deelnemers per workshop houd ik bewust klein, zodat iedereen voldoende tijd heeft om zijn/haar vragen te stellen. Daarnaast geeft het mij de gelegenheid iedereen persoonlijk te kunnen helpen.

Staat er geen geschikte datum voor jou bij of wil je met je eigen groep komen? Neem dan gerust contact met mij op om een andere datum te bespreken.
Loading Workshops

Aankomende workshops › Scandinavisch brood

  • Geen overeenkomende workshops gevonden voor "Scandinavisch brood". Bekijk alstublieft de volledige kalender voor een complete lijst van workshops.

workshops Lijst navigatie

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.